Julhälsning och tillbakablick över Pointguards 2018

Ännu ett spännande år har passerat och innan vi tackar våra kunder, partners och återförsäljare för ett bra år och önskar alla God Jul och Gott Nytt År så blickar vi tillbaka på lite av det som har hänt under det gångna året här på Pointguard.

Pointguard was visited by Mr Abdullah Sultan Al Sabbagh, CEO of Cars Taxi GroupFortsatt ökat intresse för smarta taxiskyltar internationellt
Våra smarta taxiskyltar (iToplights) får mer och mer intresse från världen över. Under 2018 fick vi förfrågningar om digitala taxiskyltar från mer än 30 länder och vi har nu sålt vår första iToplight till den afrikanska kontinenten. Året har även inneburit några nya, större internationella affärer, t ex en större order på iToplight D-500 från Abu Dhabi. Under året har vi ställt ut på taximässor i Dubai, Stockholm och Köln och har även haft några långväga besökare. Först hade vi besök av Mr Abdullah Sultan Al Sabbagh, Ordförande för UITP Taxi Platform och VD för Cars Taxi Group som har en taxiflotta på över 5000 taxibilar i Förenade Arabemiraten och GCC. Några månader senare fick vi besök från andra sidan jorden när Daniels Langeberg, VD och grundare för Eco Caddy i Adelaide Australien kom för att diskutera implementering av fler iToplight D-100 till deras cykeltaxiflotta. 

Nya iToplight-innovationer
Under året har vi också jobbat hårt med att utveckla iToplight-plattformen, öka nyttan och värdet för våra kunder och introducera nya innovativa funktioner. Vi har tagit fram en ny version av iToplight-kortet som har fullfärg och högre upplösning vilket inte bara låter kunderna visa text i valfri färg, utan även loggor och annonsbudskap. Apparna för iToplight har utvecklats vidare: iToplight Cloud-appen har släppts till app stores och vi håller på med sluttester av den nya konfigurationsappen som låter användarna konfigurera sina iToplights direkt från mobilen. Vi har också varit involverade i ett internationellt projekt där våra smarta displayer används i ett helt nytt sammanhang utanför fordonsbranschen. Vi ser det här som ett tydligt exempel på att vårt iToplightsystem, som kombinerar smarta displayer med appar och molnkoppling, kan användas i ett brett antal tekniska tillämpningar. På integrationssidan har iToplight nu blivit integrerad mot Hollands största leverantör av taxametrar, Cabman och deras populära MDT.

 

Pointguard's iToplight Smart Roof Signs are now integrated with Cabman's MDT

Avreglerade marknader ger ökat fokus på varumärken och unika taxilyktor

I Finland har taximarknaden nu avreglerats vilket har gjort att finska taxibolag har fått ett större fokus på sina varumärken. Unika taxilyktor är en väldigt viktig del av detta och Pointguard har fått hjälpa ett flertal finska bolag med att ta fram nya taklyktor. Vi ser samma utveckling i flera andra länder och är redo att hjälpa till med att väcka fler varumärken till liv på taxitaket. 

  pointguard finland

 

pointguard ifleetsense small   

Finansiering säkrad för pilotprojekt med Pointguards mobila sensorplattform iFleetsense
En annan spännande nyhet från året är att vi har fått finansiering från Naturvårdsverket för att genomföra ett pilotprojekt där ett antal av Pointguards och Upwis iFleetsense-enheter ska köras i Växjö för att visa på nyttan med mobila sensorsystem. 

 

Nytt molnbaserat taxikamerasystem - iFleetcam
En produktnyhet från året är vårt nya kamerasystem för taxibranschen: iFleetcam. Utöver drastiskt förbättrad bildkvalitet har de här kamerorna en rad nya funktioner som geotaggning av bilder, fjärrsupport/fjärrkonfiguration, trafikspårning i realtid, stöd för köranalys, mm.

 
pointguard ifleetcam small 

 

Pointguards julgåva 2019
Varje år ger Pointguard en julgåva till välgörande ändamål för att hjälpa behövande. Förra årets julgåva till Kiva.org har så här långt givit nya möjligheter till över 30 entreprenörer i 20 utvecklingsländer. Eftersom den gåvan har fått så bra effekt har vi beslutat att göra ännu en donation till Kiva så att många fler entreprenörer kan få hjälpa sig själva och andra upp ur fattigdom.

  kiva logo

Slutligen vill vi tacka alla våra kunder, leverantörer och partners för ett bra år
och önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 
pointguard merry xmas

 
// - latest-news